![]() ![]() Äppelfylld lax i ugn![]() Helstekt lax i ugn är både lättlagat och läckert. En rätt som passar året, varm som kall, till helgmiddag eller på buffén. Fyll med lök och äpplen som ger god smak! Du behöverReceptet är för 4-6 personer. Till laxen
Sås
Gör så här:Sätt ugnen på 180 grader. Skala och klyfta löken. Skär fänkålen i tunna skivor. Dela äpplen och kärna ur. Klyfta och skär i stora bitar. Blanda samman frukt, grönsaker, kapris, salt, peppar och vin i en skål. Lägg den rensade fisken i en smord ugnsfast form. Använder du ugnsfolie kan du lägga fisken på det och sedan vika upp kanterna för att samla fonden som bildas i ugnen. Fyll laxen med fyllning och vik upp folien så att den håller ihop. Stek laxen i 45-60 minuter eller tills köttet är riktigt genomkokt och släpper från benen. Använder du termometer ska den visa cirka 50 grader. Medan laxen är i ugnen kan du börja med såsen. Smält smör i en tjockbottnad kastrull. Vispa ner mjöl och späd med mjölk. Tillsätt dragon och låt såsen småputtra under tiden som laxen blir färdig. Ta ut laxen och ta tillvara fonden. Späd såsen med fond, låt koka ihop och smaka av med salt och vin. Lägg upp fisken på serveringsfat tillsammans med fyllningen. Servera tillsammans med potatis, bulgur eller ris, lättkokta grönsaker och fisksåsen. ![]() ![]() ![]()
|
|