ViltskavsgrytaSvamp, enbär och viltkött... En gryta som är lätt att lyckas med och som smakar fantastiskt! Du behöverReceptet är för 4 personer.
Gör så här:Krossa enbären fint i en mortel eller med en kniv. Lägg dem i två matskedar hett vatten. Skär köttet i tunna skivor. Rensa svampen. Finhacka löken och vitlöksklyftan. Fräs löken i smör i en stekgryta stor nog att rymma all maten. Låt löken ta färg, men stek inte för hårt. Lyft ur och tag åt sidan. Stek köttet i samma gryta tills det är genomstekt, men inte mer. Lyft ur och fräs svampen lätt tills den fått lite färg. Väljer du en svamp som vätskar sig mycket kan du slå av vätskan för att svampen ska få lite yta. Lyft ur svampen. Vispa nu samman crème fraiche, enbär, tomatpuré och buljong i grytan. Tillsätt tre deciliter vatten. Låt koka upp och håll grytan puttrande på låg värme. Lägg tillbaka lök, kött och svamp. Låt grytan koka på låg värme i 10 minuter, smaka av med portvin och lingonsylt. Salta och avsluta med svartpeppar. (Använder du buljong behöver grytan inte saltas lika mycket) Om grytan är tunn kan den redas med majsstärkelse utrört i 1/2 deciliter kallt vatten. Servera grytan med pressad potatis eller ris och sallad eller kokta morötter. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! PizzaSportlovsmiddag? Pizza!I sportlovstider smakar maten extra bra efter en dag i snön - och alla hurrar när det vankas pizza till middag! Baka med rabarberÄlskade rabarber!Nu börjar rabarberstjälkarna sträcka sig stolt ur jorden och vi vill bjuda alla på rabarberkaka! Fram med långpannan bara. FrukostbullarAndra bullarNybakat bröd till frukost är en lyx som de flesta kan unna sig någon gång då och då. Ofta vill vi att det ska gå snabbt och lätt att baka för att det ska bli av på morgonen. Prova ett nytt recept på lättbakade yoghurtbitar som inte behöver rullas till bullar utan skärs i bitar. Lättbakat och gott, men samtidigt fiberrikt. Med rågmjöl och kruskakli får bullarna en fin och rund rågsmak. Servera med smör, ost och honung. En kanna Earl Grey, favorittekoppen och morgontidningen... Och skulle du få smak på nybakat så finns det fler recept på goda bullar att prova på. Godare morgon! Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|