VegoburgareEn vegetarisk burgare passar utmärkt som alternativ till en klassisk hamburgare. Hirs är perfekt till biffar! Du behöverReceptet är för 4 personer.
Gör så här:Skölj hirsen. Koka upp buljongen och rör ner hirs. Låt koka på svag värme i 10-15 minuter. Tag av från plattan. Låt stå och svälla under lock i cirka 10 minuter. Låt hirsen svalna lite. Finhacka eller riv löken. Fräs eventuellt i lite olja om du vill ha mildare smak. Blanda ner lök och ägg i hirsen och rör slätt. Krydda med peppar. Forma till åtta stora, platta burgare. Som omväxling kan burgarna vändas i sesamfrön. Stek vegoburgarna i olja i medelhög värme, några minuter på varje sida, tills de fått en fin färg och knaprig yta. Låt färdigsteka tills de håller samman fint, på lägre värme. Servera burgarna i hembakade hamburgerbröd med sallad, rödlök och dressing. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Kryddig pajKryddstarka pajerSpiskummin, cayennepeppar, kanel och paprika - din egen kryddblandning sätter bättre smak på tacopajen än vilken färdig tacokrydda som helst! Lyxig risottoKrämig räkrisottoEn krämig risotto är tveklöst helgmat. Koka egen fond och gör god räkrisotto! HembakatBaka bättre bröd!Ingen kan vara likgiltig inför lukten av nybakat bröd. Att baka själv har blivit ett intresse som fångar allt fler. Förutom smaken så får du ett bröd du garanterat vet vad det innehåller. Och så kan du anpassa brödet så det passar din smak: Börja dagen med hålkakor, baka eget surdegsbröd till kallskuret och osten eller svänga ihop baguetter som passar soppan. Prova gärna ett nytt recept på grahamsbröd som är perfekt till höstens värmande grytor och soppor! Eller baka mångas favoritbröd – luftigt dinkelbröd till maten. Pepparkakor
Klassiskt hela julen!
Riktigt goda, hembakta pepparkakor...
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|