Vegoburgare

En vegetarisk burgare passar utmärkt som alternativ till en klassisk hamburgare. Hirs är perfekt till biffar!

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

  • 3 dl hirs
  • 6 dl grönsaksbuljong
  • 1/2 gul lök
  • 2 ägg
  • svartpeppar
  • (1 dl sesamfrön)

Gör så här:

Skölj hirsen. Koka upp buljongen och rör ner hirs. Låt koka på svag värme i 10-15 minuter. Tag av från plattan. Låt stå och svälla under lock i cirka 10 minuter. Låt hirsen svalna lite.

Finhacka eller riv löken. Fräs eventuellt i lite olja om du vill ha mildare smak. Blanda ner lök och ägg i hirsen och rör slätt. Krydda med peppar.

Forma till åtta stora, platta burgare. Som omväxling kan burgarna vändas i sesamfrön.

Stek vegoburgarna i olja i medelhög värme, några minuter på varje sida, tills de fått en fin färg och knaprig yta. Låt färdigsteka tills de håller samman fint, på lägre värme.

Servera burgarna i hembakade hamburgerbröd med sallad, rödlök och dressing.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Äppelkakor

Läckraste äppelkakorna du enkelt bakar själv!

På många håll börjar de första äpplena så smått mogna och vi laddar upp med några klassiska recept på äppelkaka. Smulpaj med äpplen och paj med äppelmos passar många gånger men ibland vill man ha en typisk kaka till kaffet eller efterrätten. Prova vårt recept på saftiga äppelkaka eller gör en riktigt god äppelkaka i långpanna som räcker till många gäster. Själva äter vi oss proppmätta på en nykomponerad äppelkaka med muscovadosocker. Det smakrika rårörsockret ger kakan en extra skjuts och lyfter klassikern till ny höjd!

 efterratter.se

Soppa

Soppa räddar vardagen

En gryta full med ångande tomatsoppa, till det en bit gott bröd. Vad sägs om en sådan vardagsmiddag?

sopprecept.se

Bakapizza

Snabbare pizza

Pizza till fredagsmyset? Det finns knep som gör pizzan klar på nolltid!

bakapizza.se


Vegetariska grytor och soppor

Vinterns sista långkok

Vintern vill visst stanna lite till, men vi passar på att värma oss med en rejäl, rykande böngryta med kokosmjölk!

Soppor och grytor kan förstås ätas året om men vintertid smakar de nog allra bäst. Långkokning tar fram och gifter samman smaker och ger mer tid över till annat i köket. Enkla ingredienser ger mycket tillbaka, det vet alla som ätit en bra linssoppa. Heta grytor med kryddighet som indisk blomkålsgryta värmer ännu bättre! Passa på att variera riset med klimatsmart matvete eller bulgur till en vegetarisk vintermåltid i väntan på våren.

 veganrecept.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Vegoparty

Vegetarisk som mättar. En riktigt matig vegosallad med massor av smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...