![]() ![]() Viltfärslimpa![]() En smakrik rätt på viltfärs, enbär och svamp. Perfekt både som varmrätt och kallskuren till buffé, snittar eller förrätt. Du behöverReceptet är för 4 personer.
Gör så här:Smöra en avlång, ugnsfast form på cirka en liter. Använd en bunke stor nog att rymma hela fyllningen. Finhacka löken, lägg den i bunken tillsammans med ströbröd, mjölk och grädde. Låt stå några minuter. Stöt svampen i en mortel eller mixa/ hacka så den blir finfördelad. Krossa enbären. Lägg svamp och enbär i en skål och slå över 1/2 dl hett vatten. Låt stå och dra några minuter. Blanda samman färsen med ströbrödet, tillsätt äggen, tomaptpuré, lingonsylt, senap, sherry, kapris, salt och svartpeppar. Blanda ner enbären och svampen tillsammans med vattnet. Skär fetaosten i bitar och tillsätt den, rör om försiktigt så den blandas men inte mosas. Häll smeten i formen och tillaga i 225 grader i cirka 50 minuter. Låt svalna innan den tas ur form och serveras tillsammans med potatis eller ris som varmrätt. Även bra som kallskuret tilltugg på surdegsknäckebröd eller fullkornsbröd. ![]() ![]() ![]()
|
|