Janssons frestelseDen klassiska potatisgratängen för jul och påskmenyer. Men så god att den passar året om! Du behöver
Gör så här:Smöra en ugnsfast form stor nog att rymma gratängen. Skala potatisen och skär den i tunna stavar. Skala och skiva löken i tunna skivor. Skär eller klipp ansjovisen i mindre bitar. Spara spadet. Varva potatis, lök och fisk i formen. Blanda grädden med ansjovisspadet, salt och peppar. Slå det över gratängen. Avsluta med att klicka eller skiva över smör och strö sedan över ströbröd så ytan täcks. Grädda i 175 grader i cirka 60 minuter. Täck ytan med lock eller folie om den tar färg för snabbt. Janssons frestelse går utmärkt att laga i förväg och förvara några dagar innan den serveras. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! lyxspagetti4 X Carbonara!Krämig ska pastan vara. Snabbaste vägen till smakrik pastalyx stavas klassisk carbonara! GlutenfrittGlutenfria småkakor som alla gillar!Allt fler väljer bort gluten och vi bakar såklart glutenfria kolakakor! HalloweenDags för Halloweenfest!Visst kräver en cheesecake lite förberedelser, men det är den värd! Om tiden är knapp kan en lakritskladdkaka med krossad turkisk peppar passa bättre. Visst hör lakrits och Halloween ihop? Lakrits är också smaksättningen på det bästa hemgjorda Halloweengodiset: lakritskola. Gör förresten i ordning en stor bålskål med blodröd bål när festen är på gång. Härlig och hemsk Halloween önskas alla läsare! Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|