Janssons frestelseDen klassiska potatisgratängen för jul och påskmenyer. Men så god att den passar året om! Du behöver
Gör så här:Smöra en ugnsfast form stor nog att rymma gratängen. Skala potatisen och skär den i tunna stavar. Skala och skiva löken i tunna skivor. Skär eller klipp ansjovisen i mindre bitar. Spara spadet. Varva potatis, lök och fisk i formen. Blanda grädden med ansjovisspadet, salt och peppar. Slå det över gratängen. Avsluta med att klicka eller skiva över smör och strö sedan över ströbröd så ytan täcks. Grädda i 175 grader i cirka 60 minuter. Täck ytan med lock eller folie om den tar färg för snabbt. Janssons frestelse går utmärkt att laga i förväg och förvara några dagar innan den serveras. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! MidsommarMatjessill i ny kostym!
Sill till nypotatis är klassisk midsommarmat. Det är enkelt att själv krydda matjessillen! Lättlagad snabbmatHemgjorda pirogerPiroger är hemlagad snabbmat. Fyll frysen med köttfärspiroger och ta fram när det är bråttom! SquashreceptSquash i överflödSquash är en bra råvara som lätt tar till sig andra smaker och passar i många rätter. Dill och squash är gott ihop, till exempel i pastasås. Fylld och gratinerad med quornfärs mättar squashen många. Mild squashsoppa blir gott till förrätt och kompletteras med squashpudding till efterrätt. Överflöd är ett välsmakande problem! Pepparkakor
Klassiskt hela julen!
Riktigt goda, hembakta pepparkakor...
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Frukostbullar
Morotsbullar
Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
|
|