KöttfärssåsOregano, vitlök och olivolja... Visst kan köttfärssås vara gott! Som ett barnvänligt alternativ på festen eller varför inte smaksatt med vin och serverat med ädelost till pastan som fredagsmiddag? Du behöverReceptet är för 4 personer.
Gör så här:Finhacka löken. Hacka eller pressa vitlöken. Stek den mjuk i smör i en stekgryta stor nog att rymma köttfärssåsen. Stek på låg värme och lyft ur när löken börjar ta färg. Lägg åt sidan. Hetta upp olja i botten av grytan och stek köttfärsen, i omgångar tills den är genomstekt. Lägg inte i för mycket på en gång, då kokar köttet i stället för att bryna. När köttet är genomstekt, blanda ner löken, oregano och tomaten. Låt koka upp och låt grytan småputtra 10-15 minuter, gärna längre. Smaka av med salt, vinäger och honung. Nu är såsen grundkryddad. Köttfärssåsen kan med fördel kryddas ytterligare med timjan, basilika och rött vin. Servera klassisk till pasta, vitt bröd och sallad. Eller använd i lasagner, moussaka eller pajer. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Alla hjärtans dagKärlek från köketDet finns många sätt att visa kärlek på. Ett alldeles utmärkt är att baka söta, rosa dammsugare till dem man tycker om! ChokladbollarBaka de godaste chokladbollarna!
Ställ fram ett stor fat hemgjorda chokladbollar och barnen kommer att flockas runt det på en gång. Det är något visst med bollarna som alltid går åt först på alla kalas. Dessutom är chokladbollar ofta något av det första många bakar, bekvämt lättgjorda som de är, utan att det behövs någon ugn. Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|