KöttfärssåsOregano, vitlök och olivolja... Visst kan köttfärssås vara gott! Som ett barnvänligt alternativ på festen eller varför inte smaksatt med vin och serverat med ädelost till pastan som fredagsmiddag? Du behöverReceptet är för 4 personer.
Gör så här:Finhacka löken. Hacka eller pressa vitlöken. Stek den mjuk i smör i en stekgryta stor nog att rymma köttfärssåsen. Stek på låg värme och lyft ur när löken börjar ta färg. Lägg åt sidan. Hetta upp olja i botten av grytan och stek köttfärsen, i omgångar tills den är genomstekt. Lägg inte i för mycket på en gång, då kokar köttet i stället för att bryna. När köttet är genomstekt, blanda ner löken, oregano och tomaten. Låt koka upp och låt grytan småputtra 10-15 minuter, gärna längre. Smaka av med salt, vinäger och honung. Nu är såsen grundkryddad. Köttfärssåsen kan med fördel kryddas ytterligare med timjan, basilika och rött vin. Servera klassisk till pasta, vitt bröd och sallad. Eller använd i lasagner, moussaka eller pajer. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! SockerkakorKlassisk kaka står sig genom trender.Det finns tidlös fika, som alltid passar. Tigerkakan hör dit! RisottoSnabbt med stil!Smakrikt och med en härlig krämighet – en riktig risotto är långt från torrt ris med djupfrysta ärtor. Med rätt sorts ris och några väl valda smaksättare lagar du lätt risotto med kantareller och bacon, eller med champinjoner. Kryddig risotto på salami eller en härligt gul saffransrisotto passar fint till helgen. Den som vill variera provar en otto på mathavre och plommontomater. Hembakat bröd
Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd?
Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|