RotfruktschipsHemgjorda rofruktschips är lyxigt och minst lika gott som köpta. Använd dina favoritrotrukter och blanda så får du en mix du själv gillar. Riktigt fredagsgodis! Receptet nedan är gjort för att passa som tillbehör till maten men du kan lätt öka mängden och lägga till andra rotfrukter. Du behöver
Gör så här:Skala rotfrukterna. Skiva dem tunnt med en mandolin eller med osthyveln. Vill du göra riktig mycket chips kan du hyvla dem tunnt i matberedaren. Blanda skivorna med oljan och lägg ut dem på ett bakplåtspapper på en plåt. Torka chipsen i mitten av ugnen i 150 grader i 25-30 minuter. Låt chipsen svlana luftig. Lägg upp i en skål och strö över saltet. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! FruktfestÄppel, päppel... paj!
Den första äppelpajen ger försmak på en lång, god höst. Vi börjar med efterrätten! KycklingCitrongrilladCitron och timjan kan aldrig bli fel. Servera citronkyckling, där honung och timjan ger smak. PastapyttLättlagad svamplyxVi är mitt uppe i svampälskarnas årstid och skogen är fylld med fin svamp. Svamp ger fin smak åt en rad rätter. Och det behöver inte ta lång tid att lyckas – en lätt svampsoppa eller stuvning till crepes går fort. Likaså en god viltpaj eller viltgryta. Att laga vardagspasta med festsmak gör du lätt i en svamppytt med tortellini, kyckling och skogssvamp. Garanterad svamplycka för alla! Hembakat bröd
Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd?
Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|