Tjälknöl på fransyskaVärlden lättaste långkok - en läcker stek som sköter sig själv i ugn över natten. Perfekt kallskuren eller ljummen på buffé eller som helgstek. Här lagar vi den på nöt, men älg och rådjursstek är vanligt. Du behöverReceptet är för 4-6 personer.
Gör så här:Rätten lagas med fryst stek, har du en färsk stek kan du såklart frysa den men då är det nästan bättre med en annan tillagning.
Sätt steken i en ugnsfast form och ställ in i ugn på 100 graders värme. Koka en lag av vatten, salt, socker och kryddor. Krossa enbären och pepparen grovt. Ta steken från ugnen och lägg den i lagen i cirka 4 timmar, gärna längre. Ställ svalt så temperaturen går ner. Lyft upp steken ur lagen och skrapa bort och torka bort kryddor. Skär steken i tunna skivor och servera kallskuren eller ljummen med ugnsbakade rotfrukter, potatis, ris eller på en buffé med sallad och bröd. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! KrutongerTillbehören som lyfter matenRätt tillbehör förvandlar vardagsmat till fest. Läckra krutonger lyfter soppan, salladen eller grytan! ChokladkakorRött i chokladenEn riktigt god chokladkaka kan rädda en dålig dag. Kanske en mörk, rödvinsdoftande variant? Grön bufféGrön buffé till Kristi himmelfärdsdagSpäd grönska smakar fantastiskt även om det är ogräs vi skördar. Nässelblad blir till en fantastisk nässelsoppa som gärna serveras med ägghalvor. Färskost är enkelt att göra och kan smaksättas med någon sprittande färsk, vild ört som ramslöken med dess milda vitlökssmak. Enklaste sparrisen kokas lätt och lindas om med parmaskinka. Se, där har vi en buffé! Pepparkakor
Klassiskt hela julen!
Riktigt goda, hembakta pepparkakor...
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|