![]() ![]() Tjälknöl på fransyska![]() Världen lättaste långkok - en läcker stek som sköter sig själv i ugn över natten. Perfekt kallskuren eller ljummen på buffé eller som helgstek. Här lagar vi den på nöt, men älg och rådjursstek är vanligt. Du behöverReceptet är för 4-6 personer.
Gör så här:Rätten lagas med fryst stek, har du en färsk stek kan du såklart frysa den men då är det nästan bättre med en annan tillagning.
Sätt steken i en ugnsfast form och ställ in i ugn på 100 graders värme. Koka en lag av vatten, salt, socker och kryddor. Krossa enbären och pepparen grovt. Ta steken från ugnen och lägg den i lagen i cirka 4 timmar, gärna längre. Ställ svalt så temperaturen går ner. Lyft upp steken ur lagen och skrapa bort och torka bort kryddor. Skär steken i tunna skivor och servera kallskuren eller ljummen med ugnsbakade rotfrukter, potatis, ris eller på en buffé med sallad och bröd. ![]() ![]() ![]()
|
|