![]() ![]() Pepparrotspotatis i ugn![]() Ett gott och annorlunda sätt att servera potatisen på. Kan förberedas och passar fint som tillbehör till många varmrätter. Du behöverReceptet är för 4 personer.
Gör så här:Tvätta potatisen noga. Välj ut de 4-6 största potatisarna. Dela dem på längden och gröp ur dem. Ta tillvara potatisen du skär bort. Koka halvorna i saltat vatten tills det knappt är mjuka. Koka inte för länge, halvorna ska hålla ihop. Ta upp halvorna och lägg dem på ett bakplåtspapper i ugnsfast form. Pensla med lite rapsolja och salta. Skala resen av potatisen och skär den i bitar tillsammans med det du gröpt ur. Koka potatisen mjuk i saltat vatten. Häll av vattnet och mosa potatisen tillsammans med grädden till ett slätt mos. Pressa ner vitlöken i moset. Strimla löken eller hacka rödlöken och blanda ner. Riv pepparroten fint och rör ner. Avsluta med den rivna osten och smaka av med salt och peppar. Fyll en spritspåse med stjärntyll och spritsa moset på de förkokta potatishalvorna. (Hit kan du förbereda. Täck de fyllda halvorna och ställ kallt tills det ska gratineras. ) Gratinera potatishalvorna i nedre delen av ugnen i 225 grader i cirka 25 minuter. De ska då ha fått en fin färg. Servera som tillbehör till många kötträtter, gärna till lamm eller nötstek. ![]() ![]() ![]()
|
|