Broccoli- och ädelostpaj

Klassiks paj som platsar både som middagsrätt och på buffébordet! Lätt att variera med val av osten.

Du behöver

Receptet är för 4-6 personer.

Pajdeg

  • 200 gram vetemjöl
  • 125 gram smör
  • 2 msk vatten

Fyllning

  • 3 ägg
  • 3 dl mjölk eller grädde
  • 3 dl riven ost
  • 100 gram ädelost eller gorgonzola
  • 400 gram broccolibuketter
  • 1/2 rödlök
  • salt
  • peppar
  • muskotnöt

Gör så här:

Tips! Fler pajrecept finns på pajrecept.se!

Hacka samman smör och mjöl tills smöret är finfördelat. Tillsätt vattnet och knåda ihop till en slät deg. Lägg degen svalt en stund innan du kavlar ut den. Degen räcker väl till en normalstor paj på cirka 26 cm i diameter.

Förgrädda pajskalet 5-10 minuter i cirka 200 grader.

Vispa samman ägg, mjölk och riven ost. Har du tillgång till matberedare mixar du sedan ägg- och oststanningen tillsammans med ädelosten. Salta och krydda försiktigt med muskotnöt. Finhacka rödlöken. Dela broccolin i mindre buketter och fördela dem i pajskalet. Strö över löken. Slå över stanningen och strö över grovmalen svartpeppar efter smak.

Grädda i cirka 180 grader i 45-50 minuter. Känn i mitten om stanningen stannat. Om pajen börjar få för mörk färg men fortfarande inte är färdig så täck med folie eller lock.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Very nice site!
11 maj 2016

Very nice site!

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Very nice site!
10 maj 2016

Very nice site!

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Very nice site!
9 maj 2016

Very nice site!

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Very nice site!
8 maj 2016

Very nice site!

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Very nice site!
6 maj 2016

Very nice site!

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Very nice site!
5 maj 2016

Very nice site!

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Very nice site!
5 maj 2016

Very nice site!

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Wow! This could be one particular of the most useful blogs We've ever arrive across on this subject. Actually Excellent. I'm also an expert in this topic so I can understand your hard work. fkdadekkekcceagb
2 maj 2016

Wow! This could be one particular of the most useful blogs We've ever arrive across on this subject. Actually Excellent. I'm also an expert in this topic so I can understand your hard work. fkdadekkekcceagb

Kommentar av Oliviae
5 mars 2014

Jag prövade att ha strimlad, brynt kycklingfilé i (blev tvungen att skippa muskotnöt, tyvärr då jag inte hade det hemma) till min studentmottagning och det blev en stor hit! Väldigt god.


Glutenfria kakor

Godaste kakorna utan gluten

Glutenfritt är varken tråkigt eller torrt. Glutenfri nougatkaka slår de flesta i samma klass.

Det är lätt att baka bra, glutenfria chokladkakor. Speciellt kladdkakor brukar bli lyckade på glutenfri mix. Baka klassisk kladdkaka eller prova ett nytt recpet på glutenfri kladdkaka med nougat. Enkelt att lyckas med och riktigt gott som efterrätt eller finare fika.

Har du bakat glutenfria småkakor? Chokladkakor, jordnötskakor, havrekakor elller kanelskorpor är alla lättbakade och riktigt goda småkakor. Perfekt för alla som inte äter gluten. Och lika bra för alla andra!

 glutenfriarecept.se

Höstlov

Baka på höstlovet

Höstlovet blåser in över oss. Kura inne och baka! Ögongodis är en Halloween-vänlig variant av chokladbollar som passar bra att baka tillsammans.

halloweenrecept.se

Fjärde oktober är kanelbullens dag

Fira kanelbullens dag!

Nu kavlar vi upp ärmarna och firar kanelbullens dag med en mäktig butterkaka!

bakabullar.se


Grilltips

Marinera mera!

Är grillen varm? En enkel marinad skiljer godkänt från grillfest!

Lägg kött, kyckling eller grönsaker i en smakrik marinad och grillningen tar fart! Oavsett om du väljer att marinera över natten eller pensla på vid eller efter grillningen är det lätt att smaksätta grillat. Lagom till värmen tipsar vi om några lätta marinader: Limesmak till kycklingen, tomat och soja till fläskkött och en god vitlöksblandning till grönsakerna. Fläskfilén trivs i vinmarinad och till lammet kryddar vi klassiskt med rosmarin och vitök. Den som vill ha lite omväxling gör en marinad på cider och penslar kycklingen först när den är färdiggrillad. Lätt som sagt, och riktigt gott i värmen!

 helgmenyn.se


Julvarmt

Laxpaj till jul Lax och schalottenlök i pajen för julbordet!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...