![]() ![]() Klassisk lasagne![]() En klassisk, rejäl lasagne passar alltid bra som helgmat! Du behöverReceptet är för 6 personer.
Béchamelsås
Gör så här:Tips! Fler lasagnerecept finns på lasagne.nu!
Finhacka löken och fräs den och köttfärsen i lika delar olivolja och smör. Pressa ner vitlöksklyftorna. När köttet är nästan färdigt tillsätter du tomatpurén och den krossade tomaten. Späd såsen om den blir för tjock och låt den puttra i cirka 15 minuter. Smaka av med salt, peppar och örtkryddor. Gör såsen: Smält smöret i en kastrull, på låg värme. Vispa i mjölet och låt smör- och mjölmassan fräsa någon minut. Ta kastrullen av värmen om massan ser ut att bli bränd. Vispa ner mjölken i grytan. Öka värmen samtidigt som du vispar i såsen. Låt såsen koka upp och sänk värmen. Såsen ska puttra i 6-10 minuter, rör i den och ta såsen av plattan om den riskerar att brännas. Smaka av med salt och peppar. Smörj en större ugnsfast form med smör. Lägg några skedar köttfärssås i botten, varva lager med lasagneplattor med köttfärssås. Strö en matsked riven ost på varje lager. På den översta lagret brer du béchamelsåsen och toppar med riven ost. Gratinera lasagnen i cirka 40 minuter i 225-250 grader. Passa på ytan så att den inte bränns. Ibland kan lasagnen behöva täckas med lock eller folie på slutet. Låt lasagnen vila några minuter efter att du tagit ut den, dekorera med basilika och servera! ![]() ![]() ![]()
|
|