Ugnsbakade vitlökarAtt baka vitlök i ugn är ett utmärkt tillbehör till en rad rätter. Prova till stek, grillat eller bakade potatisar. Eller till en god fisksoppa! Här använder vi solovitlökar. Du behöverReceptet är för 4 personer.
Gör så här:Spola vitlöken hastigt i hett vatten så skalet släpper. Lossa och dra ner skalen men låt dem sitta kvar på löken. Ställ lökarna i en liten ugnsfast form. Klicka lite smör eller olja på varje lök och ställ in i ugnen i 200 graders värme. Efter 15-20 minuter är löken genommjuk. (Känn med en sticka - tiden varierar beroende på storlek.) Strö över flingsalt och servera genast. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Mors dagKlassiska kakor till Mors dagPå söndag, i slutet av blommande maj firar vi Mors dag med klassiska bakverk som chokladsmakande drömrulltårta, fylld med härlig smörkräm. MorotskakaKlassikerEn god morotskaka är ett måste på caféet. Baka den klassiska morotskakan själv! PizzaHembakad fest!En pizzakväll med familj eller vänner är alltid en bra idé. Och det är inte svårt att lyckas med pizzan. Välj en enkel pizzadeg eller knåda ihop en långjäst pizzadeg, så får du riktigt knapriga kanter och botten! Med en bra botten kan du lätt variera påläggen efter smak. Experimentera med spännande resultat eller baka någon av de klassiska pizzorna. Kanske en enkel capricciosa eller varför inte en gorgonzola? Den som inte kan bestämma sig gör förstås en quattro stagioni! Smaklig och trevlig pizzakväll! Hembakat bröd
Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd?
Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|