![]() ![]() Lammgryta med rotfrukter![]() En god lammgryta är aldrig fel! Fonden tar lite tid men grytan kan med fördel lagas en dag i förväg. Du behöverReceptet är för 4 personer.
Gör så här:Bena ur köttet och skär i grytbitar. Skär en morot i bitar, klyfta en gul lök. Lägg benen, löken, moroten och två lagerblad i en kastrull och täck med vatten. Koka upp och låt småkoka i två timmar. Sila från ben och grönsaker och kasta, spara fonden. Skär nu grönsakerna och löken i bitar. Krossa vitlöken. Variera storleken, palsternackan kan med fördel strimlas och löken finhackas. Medan morötterna skärs i större bitar. Hetta upp smöret eller oljan i en större stekgryta och fräs köttet så det får lite färg. Lägg i grönsakerna och låt steka på lägre värme någon minut. Täck med fonden och fyll på med vatten tills grönsaker och kött är helt täckt. Tillsätt lagerbladen, timjan och tomatpurén och koka upp. Låt nu grytan småkoka på låg värme i cirka 30-40 minuter. Tag grytan från värmen och rör ner lingonen. Smaka av grytan med salt och svartpeppar. Varmhåll och servera med potatis, ris eller bulgur samt gärna en grönsallad och ett gott bröd! Tips! Gör gärna grytan en dag i förväg och låt vila i kyl över natten. På så sätt kan du ha grytan färdig i god tid, dessutom vinner den gärna i smak om den får stå till sig lite. ![]() ![]() ![]()
|
|