Hel fläskfilé i vin och örterGott och snabbt recept. Svamp, vin och fläskkött är en säker kombination. Färska kryddor är ett plus! Du behöverReceptet är för 4 personer.
Gör så här:Putsa filén och stek den i smör i en stekpanna tills den får lite färg. Lägg köttet i en smord form. Skär svampen i skivor och finhacka vitlöken. Fräs i lite smör tills svampen fått färg, lägg ner vitlöken mot slutet. Tag bort från värmen. Finhacka örterna och blanda ner i svampen. Blanda samman vin, citronsaft, citronrasp honung, salt och peppar i en skål. Häll marinaden över filén. Tillaga i cirka 30 minuter i 200 grader. Lägg ner svampen i formen de sista minuterna så den blir lite varm - men inte för länge så att kryddorna bränns. Låt köttet svalna några minuter innan den serveras med vinskyn som sås. Filén passar även fint serverad kallskuren. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Läcker puddingSmakfull squashSquash brukar växa så det brakar i augusti. En god pudding till efterrätt eller lunch kanske? QuesadillasVardagstacosTill helgen står tacos på menyn i många svenska hem - varför inte en vanlig vardag? Quesadillas med keso och härligt rökig smak blir gott till soppa eller som matigt mellanmål. GlutenfrittGlutenfria småkakor som alla gillar!
Småkakor är kakfatets absoluta storheter. Men äter man inte vetemjöl kan det låta krångligt att få till gott fika. Men just småkakor är faktiskt lättare än man tror att baka glutenfritt. Inte bara kokostoppar utan också kanelskorpor har en självklar plats till latten. Eller varför inte klassiker som glutenfria havrekakor eller knapriga chokladkakor, helt utan vetemjöl. Pepparkakor
Klassiskt hela julen!
Riktigt goda, hembakta pepparkakor...
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|