![]() ![]() Hel fläskfilé i vin och örter![]() Gott och snabbt recept. Svamp, vin och fläskkött är en säker kombination. Färska kryddor är ett plus! Du behöverReceptet är för 4 personer.
Gör så här:Putsa filén och stek den i smör i en stekpanna tills den får lite färg. Lägg köttet i en smord form. Skär svampen i skivor och finhacka vitlöken. Fräs i lite smör tills svampen fått färg, lägg ner vitlöken mot slutet. Tag bort från värmen. Finhacka örterna och blanda ner i svampen. Blanda samman vin, citronsaft, citronrasp honung, salt och peppar i en skål. Häll marinaden över filén. Tillaga i cirka 30 minuter i 200 grader. Lägg ner svampen i formen de sista minuterna så den blir lite varm - men inte för länge så att kryddorna bränns. Låt köttet svalna några minuter innan den serveras med vinskyn som sås. Filén passar även fint serverad kallskuren. ![]() ![]() ![]()
|
|