![]() ![]() Fyllda auberginer![]() Enkelt, smakrikt, snyggt och riktigt gott som helgmiddag! Auberginer fyllda med god köttfärssås blir uppskattad helgmat som är lätt att lyckas med. Du behöverReceptet är för 4 personer.
Gör så här:Rensa och skölj auberginerna. Dela i två halvor och gröp ur halvorna med en kniv eller sked. Ta vara på inkråmet och skär det i mindre bitar. Finhacka löken och vitlöken. Värm en stekpanna eller stekgryta och stek löken mjuk i smöret, tillsammans med aubergine inkråmet. Genomstek köttfärsen. Tillsätt 2 dl vatten, tomat, kryddor och buljong. Låt såsen koka upp och puttra cirka 10 minuter. Smaka av med salt. Smörj ett ugnsfast fat eller form stor nog att rymma auberginerna. Pensla dem gärna med lite olivolja och salta lätt. Lägg lite sås i botten av formen, lägg i auberginerna och fyll dem med den färdiga såsen. Skiva mozzarella. (Hit går det utmärkt att göra i förväg och förvara under plast i kyl tills rätten ska gratineras!) Gratinera i 225 grader i 20 minuter. Tag ut och lägg på osten. Ställ in i ugn cirka 10 minuter, tills osten fått fin färg och auberginerna är mjuka. Servera tillsammans med ris eller couscous och gärna ett gott bröd. ![]() ![]() ![]()
|
|
Mums,verkar jättegott.