Bruna bönorKlassiska bruna bönor, här kryddade på husmansvis med sirap och ättika! Du behöverReceptet är för 4 personer.
Gör så här:Skölj och blötlägg bönorna över natten. Häll bort vattnet.
Finhacka löken och fräs den i kokgrytan i smör. Tillsätt bönorna och lagerblad. Slå över vatten så det täcker bönorna precis. Koka upp och låt småputtra i cirka 1 1/2 timme. Om du vill kan du reda bönorna lite på slutet med en tesked potatismjöl i lite kallt vatten. Servera bönorna med stekt fläsk, stekt ägg eller till potatis. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! FrukostbullarBaka tre sorters bullar av samma deg!Nybakade frukostbullar får den segaste morgon att ljusna. Prova att baka tre sorters bullar av samma deg! HonungHonung sätter smakHonungens användningsområden är många. Såväl i honungsbullar som i chokladkaka höjer den smaken flera snäpp. Som pålägg till scones är honungen oslagbar - eller i honungsscones! I allt från dressing till lasagne via tomatsoppa hör honung hemma. Små mängder gör stor skillnad. Och inte smakar det sämre för att biodling bidrar till den biologiska mångfalden - smakrik måltid! Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Frukostbullar
Morotsbullar
Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
|
|