Bruna bönorKlassiska bruna bönor, här kryddade på husmansvis med sirap och ättika! Du behöverReceptet är för 4 personer.
Gör så här:Skölj och blötlägg bönorna över natten. Häll bort vattnet.
Finhacka löken och fräs den i kokgrytan i smör. Tillsätt bönorna och lagerblad. Slå över vatten så det täcker bönorna precis. Koka upp och låt småputtra i cirka 1 1/2 timme. Om du vill kan du reda bönorna lite på slutet med en tesked potatismjöl i lite kallt vatten. Servera bönorna med stekt fläsk, stekt ägg eller till potatis. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Fjärde oktober är kanelbullens dagFira kanelbullens dag!Nu kavlar vi upp ärmarna och firar kanelbullens dag med en mäktig butterkaka! SoppaSoppa räddar vardagenEn gryta full med ångande tomatsoppa, till det en bit gott bröd. Vad sägs om en sådan vardagsmiddag? SmulpajSolmogna bär i smulpajPå några minuter har du blandat ihop degen till grundreceptet - socker, vetemjöl och smör. Nyplockade bär betyder pajkalas! Särskilt till syrliga pajer som krusbärspaj är vaniljsås gott. När de första blåbären mognar strax blir det blåbärspaj med vanilj och självklart går det bra att göra pajen glutenfri eller mjölkfri. Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Frukostbullar
Morotsbullar
Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
|
|