![]() ![]() Snabba kantarellknyten![]() Kantareller är lyx för de flesta. Ett snabbt och enkelt sätt att locka fram smaken när du hittat några gyllene svampar är mördegsknyten! Du behöverReceptet är för 4 personer.
(Hemmagjord mördeg)
Gör så här:Rensa och skär svampen i små bitar. Stek i smör i en panna tills svampen börjar ta färg och vätskan dunstat. Tillsätt grädden och låt puttra tills grädden kokat in och du har en fastare stuvning. Smaka av med salt och peppar. Ställ åt sidan och låt svalna. Om du använder färdiga, frysta mördegsplattor: Tina plattorna i rumstemperatur några minuter. Kavla ut dem tunt (se tillverkarens råd på förpackningen, de kan variera). Fördela svampen jämn mellan de fyra plattorna och lägg den i mitten av plattan. Strö över lite av osten men spara hälften. Vik ihop till ett knyte och lägg med skarven nedåt på en bakplåtsklädd plåt eller i en form. (Knytena ska ligga luftigt och inte för tätt, annars blir de inte frasiga utan kokta.) Grädda i 200 grader i 15-20 minuter. Strö på resten av osten och servera genast tillsammans med en god sallad eller som ett tillbehör till lammsadel eller annat helstekt kött. Knytena passar också fint serverade som förrätt tillsammans med ett glas vin. Om du använder hemmagjord deg: Skär smöret i mindre bitar och finfördela det i mjölet med fingrar eller med mixer. Tillsätt så mycket kallt vatten att du får en smidig deg. Låt degen vila svalt en liten stund. Kavla ut degen till tunna plattor, du kan behöva extra mjöl till kavlingen. Följ i övrigt receptet ovan. Om du vill ge knytena lite fin färg kan du pensla dem med vispat ägg innan gräddningen. ![]() ![]() ![]()
|
|