Hamburgare

Hemgjorda hamburgare är riktigt gott! Gör du dem själv så vet du helt säkert vad du få.

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

  • 800 gram nötfärs
  • 1 msk finriven gul lök
  • 2 tsk salt
  • 1 krdm grovmalen svartpeppar

Gör så här:

Riv löken fint och blanda samman den med salt, svartpeppar och köttfärs.

Blanda till en slät smet. Dela i åtta bitar och forma till stora, tunna hamburgare. (Blöt händerna med kallt vatten så går formandet lättare.)

Stek burgarna i lika delar smör och olja några minuter på varje sida. Kontrollera att de är genomstekta och servera i hembakade hamburgerbröd tillsammans med sallad och dressing.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Kommentar av maha
7 maj 2011

hej bra

Kommentar av phi
2 april 2011

Man bör väl endast salta burgarna precis före stekning?

Salt drar ju vätska vilket leder till "torra" burgare.

Kommentar av ellinor söderberg
21 mars 2011

goda och färska

Kommentar av roardiko
25 februari 2011

MM fett gott ju mumms


Fettisdagen 28 februari

Baka dina egna semlor hemma med nya recept!

Det är semmeltider och vi äter semlor som aldrig förr. Prova något nytt och baka egna semmelmuffins!

Nuförtiden kan vi köpa semlor i butiker och på café mellan jul och påsk. Varje år mumsar vi i oss över 40 miljoner semlor i Sverige. Och varianterna blir fler även om de flesta vill ha klassiska semlor kring fettisdagen.
Alla konditorier påstår att just deras semlor är de allra godaste. Men godast är väl ändå dina egna, hembakade semlor! Baka klassiska semlor, wienersemlor, semlor med hallon, lemoncurd-semlor eller kanske chokladsemlor. Prova karlsbadersemlor, vaniljsemlor eller petit-choux semlor … Kanske en semmelkrans som räcker till många?
Eller tänk på gränserna lite till och testa något nytt. Kanske ett recept på chokladsemlor, saffranssemlor eller ett fat läckra semmelmuffins fyllda med mandelmassa.
Inte konstigt att vi gillar semlor!

 semlor.nu

Pajrecept

Helgmiddag

Nya, goda pajrecept! Gör en brie-och salamipaj som bjudmat.

pajrecept.se

Viltskav

Vildare matlagning

I frysdisken finns flera sorters viltskav att välja på. Låt viltsmaken komma fram eller tämj den - prova renskav med äpple!

viltskav.se


Fisksoppa

Fisk ger smaken

Få rätter är så tacksamma som fisksoppa. Mycket smak för liten insats!

Fisksoppa är bra mat. Lätt och snabb att laga, enkel att variera och ett bra sätt att ta tillvara rester i stället för att de slängs. Det behöver inte vara fin eller dyr fisk, även frysta filéer av sej, alaska eller torsk går bra: Prova en enkel fisksoppa eller en variant med halloumiost. Kanske en soppa med kokosmjölk? Till helgen kan man unna sig en lyxigare fisksoppa med saffran... Självklart väljer du fisk som inte hotas av överfiskning!

 fisksoppa.se


Hembakat bröd

Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd? Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...