![]() ![]() Sjöbusens smörgåstårta![]() En läcker smörgåstårta som kombinerar fisk med räkor och svamp. En riktig festrätt för fiskälskaren! Du behöverReceptet är för 2-4 personer. Champinjonkräm*
Äggröra
Garnering
Gör så här:Till botten kan hembakat eller köpt bröd användas. Ett poröst, ljust bröd som kantskärs är lämpligt. Här har vi använt ett bröd bakat i en välsmord och bröad hjärtform med ett mått tvärs över på 17 cm, delat i tre bottnar. Champinjonkräm: Skiva champinjonerna. Stek dem i smöret i en stekpanna på medelhög värme tills vätskan kokat bort och de fått lite färg. Rör ner crème fraichen, salta och peppra och låt puttra i ett par minuter på låg värme. Mixa till en slät kräm i matberedare eller med stavmixer. Blanda ner persilja. Äggröra: Mosa äggen och blanda med majonnäs och dill. Garnering: Blanda ihop crème fraiche och majonnäs. Börja med att breda ut hälften av champinjonkrämen på den understa bottnen. Täck med tunt skivad gurka. Bred ut resten av champinjonkrämen på nästa bottens undersida och täck med den. Bred ut hälften av äggröran över botten nummer två och täck med laxskivorna. Bred andra hälften av äggröran på översta bottnens undersida. Placera den översta bottnen med äggröran mot laxen och bred på crème fraiche- och majonnäsblandningen på ovansidan. Finklipp dill över hela tårtan och garnera med räkor, salladsblad och citronskivor.
Detta är ett recept för en liten smörgåstårta, tänk på att större bottnar behöver mer fyllning! *Kan ersättas med 1 burk (185 g) champinjonkräm, utrörd med 0,75 dl vispgrädde och 2 tsk hackad persilja. ![]() ![]() ![]()
|
|