Sjöbusens smörgåstårta

En läcker smörgåstårta som kombinerar fisk med räkor och svamp. En riktig festrätt för fiskälskaren!

Du behöver

Receptet är för 2-4 personer.

Champinjonkräm*

  • 200 g champinjoner
  • 3/4 dl crème fraiche
  • 1/2 krm salt
  • svartpeppar
  • 2 tsk hackad persilja
  • gurka

Äggröra

  • 2 hårdkokta ägg
  • 1 1/2 dl majonnäs
  • 1/2 dl finklippt dill
  • 200 g rökt lax i tunna skivor

Garnering

  • 1 dl crème fraiche
  • 1 dl majonnäs
  • 150-200 g räkor
  • klippt dill, sallad, citronskivor till garnering

Gör så här:

Till botten kan hembakat eller köpt bröd användas. Ett poröst, ljust bröd som kantskärs är lämpligt. Här har vi använt ett bröd bakat i en välsmord och bröad hjärtform med ett mått tvärs över på 17 cm, delat i tre bottnar.

Champinjonkräm:

Skiva champinjonerna. Stek dem i smöret i en stekpanna på medelhög värme tills vätskan kokat bort och de fått lite färg. Rör ner crème fraichen, salta och peppra och låt puttra i ett par minuter på låg värme. Mixa till en slät kräm i matberedare eller med stavmixer. Blanda ner persilja.

Äggröra:

Mosa äggen och blanda med majonnäs och dill.

Garnering:

Blanda ihop crème fraiche och majonnäs.

Börja med att breda ut hälften av champinjonkrämen på den understa bottnen. Täck med tunt skivad gurka. Bred ut resten av champinjonkrämen på nästa bottens undersida och täck med den. Bred ut hälften av äggröran över botten nummer två och täck med laxskivorna. Bred andra hälften av äggröran på översta bottnens undersida. Placera den översta bottnen med äggröran mot laxen och bred på crème fraiche- och majonnäsblandningen på ovansidan. Finklipp dill över hela tårtan och garnera med räkor, salladsblad och citronskivor.

 

Detta är ett recept för en liten smörgåstårta, tänk på att större bottnar behöver mer fyllning!

*Kan ersättas med 1 burk (185 g) champinjonkräm, utrörd med 0,75 dl vispgrädde och 2 tsk hackad persilja.


Recept och foto: Peppar och salt Recept och foto: Peppar och salt



Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Bärlyx!

Smak av sommar

Bär är sommarlyx hela året! Tjuvstarta sommaren med paj med blåbär och hallon.

bärrecept.se

Morotskaka

Klassiker

En god morotskaka är ett måste på caféet. Baka den klassiska morotskakan själv!

morotskaka.com


Pizza

Ny sajt!

Ännu en god nyhet i början på året: Pepparochsalt presenterar en ny sajt med bara pizzarecept !

Pizza är maträtten som kan vara allt från billig skräpmat till en riktigt utsökt måltid. Bakar du din pizza själv kan du vara säker på att få bra råvaror och högsta klass på pizzan!

Nu slår vi upp portarna för en sajt med recept för dig som älskar pizza! Prova något av recepten på pizzadeg, dra nytta av tipsen och använd recepten för att baka de klassiska pizzorna.

Från Vesuvio till Quattro stagioni eller Calzone. Eller kanske en Gorgonzola? Lycka till med pizzafesten önskar pepparochsalt.se!

 bakapizza.se


Hembakat bröd

Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd? Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...