Cidermarinad till kyckling eller fläskfiléCider ger en fin smak åt milt kött. Här är en god marinad som hälls över det färdiggrillade eller stekta köttet. Utmärkt som kallskuret! Du behöver
Gör så här:Stek eller grilla fläskfilé eller kyckling. Salt och peppra köttet. Låt svalna någon innan det skärs i skivor och läggs upp på serveringsfat. Skala och skiva rödlöken tunt. Blanda resten av ingredienserna till marinaden i en skål. Bred ut löken över köttet och häll marinaden ovanpå. Låt stå en stund innan det serveras. Köttet kan även marineras längre tid och sedan serveras antingen kallskuret eller uppvärmt. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! SconesMajssconesNär solen tittar fram känns det helt rätt med solgula scones! Baka goda majsscones och njut dem nybakta. MidsommarMatjessill i ny kostym!
Sill till nypotatis är klassisk midsommarmat. Det är enkelt att själv krydda matjessillen! LakritskakaSvart som lakritsDet är alltid läge för en kladdkaka! Kanske för att det finns en kladdkaka för alla tillfällen och för alla smaker. När du provat klassiska kladdkakor och lyxiga varianter är det dags att förnya. Skaffa en burk lakritspulver och laga lakritskladdkaka. Antingen med lakrits och chokladsmak eller enbart med lakrits. Servera med vaniljglass eller grädde och du har en garanterad favoritkaka för lakritsälskaren. Pepparkakor
Klassiskt hela julen!
Riktigt goda, hembakta pepparkakor...
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|