Lammgryta med svampGod och mustig gryta som är lätt att laga till många. Här används benfritt kött och ingen fond behöver kokas. Snabbt och lätt! Du behöverReceptet är för 4 personer.
Gör så här:Skala och skär lök och rotfrukter i stora bitar. Putsa och skär köttet i halvcentimetertjocka strimlor. Fräs köttet i olja eller smör i stekgrytan. Tillsätt lök och vitlök. Avsluta med rotfrukterna. När allt tagit färg, blanda ned tomatpuré, paprikapulver, grädde och buljongen. Låt allt koka på svag värme i 20-25 minuter. Smaka av med salt och vitpeppar. Servera gryta till ris, kokt potatis, potatisgratäng eller ett gott bröd och sallad. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! LångpannebrödBröd till matenIbland behövs ett riktigt snabbt och gott bröd till middagen. Kanske ett luftigt olivbröd i långpannan? CheesecakeCitronkakanCitronkräm och färskost förvandlar kakan till riktigt läcker efterätt! Prova en kall cheesecake med hemlagad lemoncurd till helgen! VegansktHelgwokEtt stor mängd vegetarisk i kosten mår de flesta bra av. Och det är inte så svårt att göra god, vegetarisk eller vegansk mat. Testa pannkakor som även veganen gillar nästa gång! Kanske prova våfflor utan mjölk eller ägg? En god linssoppa som förrätt passar fint inte bara till vegetarisk mat utan även till andra rätter. Eller baka en omgång piroger som passar fint som tilltugg till soppan eller på utflykten. Pepparochsalt slår gärna ett slag för en god och enkel wok till helgen. Utmärkt mat, inte bara för den som alltid väljer veganskt! God och grön helg på er! Pepparkakor
Klassiskt hela julen!
Riktigt goda, hembakta pepparkakor...
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|