Pastastubbar

Snabb, roligt, vacker och framförallt god rätt som passar utmärkt i ställt för lasagne eller andra pastarätter.

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

  • 8 lasageplattor
  • 150 gram broccoli
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 kycklingfiléer, ca 300 gram
  • 3 msk tomatpurén
  • 4 dl vatten
  • 1 tsk torkad basilika eller några kvistar färsk
  • 1 tks oregano
  • ½ tsk salt
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 dl lagrad ost, riven
  • 1 krdm svartpeppar
  • olivolja
  • smör till formen

Gör så här:

Smörj en hög, ugnsfast form med smör.

Lägg lasagneplattorna i rikligt med kokande vatten och låt koka några minuter, så de blir mjuka och går att böja. Koka inte för länge, då blir de svåra att forma.

Ta upp plattorna, låt svalna något och forma till rör. Ställ rören tätt i den ugnsfasta formen. Det är viktigt att formen är lika hög som rören så att den övre delen av rören inte torkar i ugnen.

Rensa broccolin och förväll den lätt. Eller tina frusen broccoli i varmt vatten. Låt broccolin rinna av och ställ åt sidan.

Finhacka löken. Skär kycklingen i mindre bitar, de ska gå ner i pastarören. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek kycklingen tills den tagit färg. Sänk värmen och genomstek precis. Lägg köttet åt sidan.

Hetta upp lite olja och fräs löken mjuk, pressa ner vitlöken eller finhacka klyftorna. Späd med tomatpurén och vattnet. Tillsätt kryddorna. Låt såsen koka ihop några minuter och smaka av.

Blanda crème fraiche, ost och peppar till en jämn sås.

Varva broccoli och kyckling i pastarören. Fyll på med tomatsås så rören blir fyllda. Toppa varje pastarör med en klick crème fraiche-sås.

Häll den tomatsås som blir kvar över och runt rören.

Täck pastarören med folie eller lock och gratinera i ugn 225 grader 25 minuter. Lyft bort locket/ folien och låt rören stå inne ytterligare fem till tio minuter för att få fin färg.

Servera pastastubbarna direkt från ugnen, tillsammans med sallad och ett gott bröd.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Kommentar av osignerat
15 mars 2011

gud så gott

Kommentar av moa
25 februari 2011

A, ser stubbigt ut, får väl ta o göra ett försök


Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Gratängrecept

Goda gratänger värmer

Mat i ugn är bekvämt. En god gratäng sköter sig själv och mättar många!

gratäng.se

Baka pizza ikväll!

Hembakad pizza av högsta klass

Pizzakväll? Gör hembakad pizza och välj själv hur den ska smaka! Varför inte glutenfri?

bakapizza.se


Picknick till 6 juni

Fira nationaldagen med en härlig picknick!

Svenskare än vår svenska natur kan det väl inte bli? Fira 6 juni och allemansrätten, packa en härlig picknickkorg - kanske med fyllda baguetter med brie och aprikos!

Utflyktsmaten ska vara lättlagad och enkel att äta med händerna. Då passar det bra med baguetter med olika fyllningar som brieost och aprikoser eller mozzarella och grillad paprika. Kalla pannkakor är en favorit som många minns från skolutflykterna. Ta med fyllning, antingen söt eller salt, och låt alla fylla sina egna pannkakor. Något sött behövs på slutet, eller hur? Rulltårta med arraksmörkräm är oemotståndligt, om än lite kladdigt, till termoskaffet.

 utflyktsmat.se


Hembakat bröd

Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd? Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...