Vinmarinad till fläskfiléDet är alltid gott att marinera helt kött i vin! Låt ligga i marinaden över natten innan köttet grillas. Du behöver
Gör så här:Skala och klyfta löken. Skala vitlöken och krossa klyftorna. Stöt gärna dragonen i mortel. Blanda samman alla ingredienserna utom olja, salt och peppar i en form eller påse och lägg in köttet i marinaden. Låt ligga i kylskåp över natten, vänd gärna då och då. Tag upp köttet och låt det rinna av. Pensla med rapsoljan och grilla eller stek köttet. Salta och peppra strax innan köttet är färdigt och serveras. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Sallader med grynGrynen som gör detSallader lagade med gryn och ris av olika slag ger skönt tuggmotstånd och mättar bra. Nu finns det många sorter att välja på; matvete, bulgur och couscous är bara några alternativ. Quinoasallad är vacker och smakrik med fetaost, kidneybönor och pepprig ruccola. Annars kanske bulgursallad passar, med ingredienser som ofta finns hemma. Ha en skön stund i vårsolen! Pepparkakor
Klassiskt hela julen!
Riktigt goda, hembakta pepparkakor...
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|