![]() ![]() Burgundisk köttgryta![]() En god och värmande gryta på nötkött och rött vin. En älsklingsrätt för den som uppskattar mustiga grytor. Du behöverReceptet är för 4-6 personer.
Gör så här:Skär rent köttet och dela i stora grytbitar. Hetta upp smör i stekgrytan och bryn runt om så det får färg. Skala och krossa vitlöksklyftorna. Låt de fräsa med köttet någon minut. Strö över vetemjölet och rör tills det sugit upp fettet och inga mjölklumpar finns. Späd nu med buljongen, rör ner tomatpurén och vinet och koka upp. Tillsätt lagerbladen. Lägg på ett lock och låt grytan puttra på låg värme. Skala och strimla palsternackan och moroten. Skölj löken under varmt vatten och skala den. Skär fläsket i små bitar eller skivor. Rensa svampen och dela stora champinjoner i bitar. Hetta upp en stekpanna och bryn fläsket så det får färg i lite smör. Lyft ur och bryn löken och svampen. Blanda ner fläsk, lök och svamp i grytan och låt allt puttra på låg värme i cirka 60 minuter. Smaka av grytan med salt och svartpeppar Hacka persilja grovt och blanda ner i grytan innan servering. Servera grytan med potatis, ris eller hembakad baguette och en sallad. ![]() ![]() ![]()
|
|