![]() ![]() Rostbiff![]() Hemlagad rostbiff smakar fantastiskt och är lätt att lyckas med! En bra rätt att laga i förväg. Du behöverReceptet är för 4-6 personer.
Gör så här:Värm ugnen till 125 grader. Smöra eller olja en form stor nog att rymma steken. Putsa köttet och klappa in salt och peppar jämnt över hela ytan. Sätt en stektermometer i den del där steken är som tjockast. Stek köttet i nedre delen av ugnen tills det kommit upp i 60 grader. Då är köttet ännu röd-rosa i mitten. Vill du ha välstekt kött ska det upp till 65-70 grader. Tag ut steken och låt den vila under lock eller inslagen i folie i cirka 30 minuter, gärna längre. (Skär du steken för tidigt kommer den att vattna sig och bli torr.) Skär köttet i tunna skivor med en vass, tunnbladig kniv och servera ljummet eller kallt till potatis, gratänger, sallader eller bröd. Det går också fint att servera rostbiffen varm, skuren i lite tjockare skivor, som varmrätt. Färdigskivad rostbiff går bra att frysa in. ![]() ![]() ![]()
|
|