Ljummen potatissallad med baconSmakrik sommarsallad som passar både midsommarbuffén som grillfesten! Du behöverReceptet är för 4-6 personer.
Gör så här:Koka potatisen i lättsaltat vatten och låt den svalna. Skär i stora bitar. Skiva korven tunt, ge den lite stekyta i pannan och lägg åt sidan för att svalna. Skär eller klipp bacon i mindre bitar. Knaperstek i stekpanna och låt rinna av på hushållspapper. Skölj och rensa salladen och lägg den i botten av ett stort serveringsfat. Finhacka lök och klipp gräslök. Dela tomaterna i fyra delar. Blanda potatisen med vinäger, citronsaft, kapris, lök och gräslök. Skär brieosten i bitar och blanda ner den i salladen. Blanda försiktigt ner baconet. Lägg upp på serveringsfatet, dekorera med tomaterna, ringla över oljan och servera salladen ljummen eller kall. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Godis till påskPåskgodis för små och storaSnyggt och gott ska påskgodiset vara. Lättlagat dessutom - som tryffel med mandel och vanilj! Fars dag 10 novemberFrukost på sängen till farGlöm de hårda presenterna, far vill vakna mjukt på Fars dag på söndag! Då är det hembakade honungsgifflar som smakar allra bäst. KladdkakorKrispigtKladdkaka kan man inte baka för ofta. För att vara på den säkra sidan finns mängder av varianter att göra. Allt från den klassiska kladdkakan, lättbakad och god, via mörk chokladig kladdkaka till den goda och lyxiga kladdkakan med tryffel... Vi puffar gärna för en ny variant som passar både barnkalas och kaffebrickan. Kladdkaka med krisp är kakan för den som gillar sött! Servera med grädde, så klart! Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|