Ljummen potatissallad med bacon

Smakrik sommarsallad som passar både midsommarbuffén som grillfesten!

Du behöver

Receptet är för 4-6 personer.

  • 1 kg potatis
  • 1 pkt bacon, 125 g
  • 100 g kryddstark korv
  • 150 g brieost
  • 2 msk finklippt gräslök
  • 1 msk finhackad persilja
  • 10-15 blad plocksallad, (cirka 1 kruka)
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk citronsaft
  • 1 msk kapris
  • 2 msk hackad rödlök
  • 10 cocktailtomater
  • (basilika)

Gör så här:

Koka potatisen i lättsaltat vatten och låt den svalna. Skär i stora bitar.

Skiva korven tunt, ge den lite stekyta i pannan och lägg åt sidan för att svalna.

Skär eller klipp bacon i mindre bitar. Knaperstek i stekpanna och låt rinna av på hushållspapper.

Skölj och rensa salladen och lägg den i botten av ett stort serveringsfat.

Finhacka lök och klipp gräslök. Dela tomaterna i fyra delar.

Blanda potatisen med vinäger, citronsaft, kapris, lök och gräslök.

Skär brieosten i bitar och blanda ner den i salladen. Blanda försiktigt ner baconet.

Lägg upp på serveringsfatet, dekorera med tomaterna, ringla över oljan och servera salladen ljummen eller kall.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Kycklingrecept

Crêpes

Crêpes är en god och enkel rätt som går fint att variera. Här är ett smakrikt recept på crêpes med kyckling!

kycklingrecept.nu

Efterrätter

Krydda kakan!

En god kaka till kaffet är aldrig fel. Prova en Ingerfärs- och kardemummakaka till efterrätt eller fika!

efterratter.se


Sylt och chutney av rabarber

Fånga rabarbersmaken i flykten

Spara gärna en bit av försommaren - före den stora syltruschen i slutet av sommaren kan vi koka in rabarbersylt.

Med sin syrliga smak bryts rabarbern fint med sötma. Detta gör rabarberchutney till ett uppskattat tillbehör att plocka fram i vinter. Nu före den stora syltruschen senare i sommar kan vi ta oss tid att koka sylt på rabarbern - och av kryddor som kanel och vanilj lyfter smaken ytterligare! Den klassiska efterrätten kompott går också den att frysa in, men kanske vill vi helst äta genast med lite kall vispgrädde.

 kokasylt.se


Hembakat bröd

Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd? Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...