Ljummen potatissallad med bacon

Smakrik sommarsallad som passar både midsommarbuffén som grillfesten!

Du behöver

Receptet är för 4-6 personer.

  • 1 kg potatis
  • 1 pkt bacon, 125 g
  • 100 g kryddstark korv
  • 150 g brieost
  • 2 msk finklippt gräslök
  • 1 msk finhackad persilja
  • 10-15 blad plocksallad, (cirka 1 kruka)
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk citronsaft
  • 1 msk kapris
  • 2 msk hackad rödlök
  • 10 cocktailtomater
  • (basilika)

Gör så här:

Koka potatisen i lättsaltat vatten och låt den svalna. Skär i stora bitar.

Skiva korven tunt, ge den lite stekyta i pannan och lägg åt sidan för att svalna.

Skär eller klipp bacon i mindre bitar. Knaperstek i stekpanna och låt rinna av på hushållspapper.

Skölj och rensa salladen och lägg den i botten av ett stort serveringsfat.

Finhacka lök och klipp gräslök. Dela tomaterna i fyra delar.

Blanda potatisen med vinäger, citronsaft, kapris, lök och gräslök.

Skär brieosten i bitar och blanda ner den i salladen. Blanda försiktigt ner baconet.

Lägg upp på serveringsfatet, dekorera med tomaterna, ringla över oljan och servera salladen ljummen eller kall.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Bakelser

Egna mazariner

Mazariner i plast smakar förpackning. Baka mazariner själv och njut av skillnaden!

bakakaka.se

Påskfika

Fika med påsktårta

Långhelgen till påsk ger gott om tid för såväl fika som trerätters, så baka en stilig påsktårta och bjud vänner och familj!

bakatårta.se


Baka luftigt!

Frasigt nybakat bröd

Surdegsbröd på rågmjöl i all ära. Men ibland vill man njuta av ett riktigt frasigt och luftigt durumvetebröd.

Luftiga bröd med härlig skorpa går att baka på många sätt. Men till stor del hänger det på mjölet. Specialvetemjöl och durumvete gör sitt för att få den rätta smaken. Men tekniken är minst lika viktig. Bakar du luftiga långpannebröd med ost eller oliver så ska degen vara lös och riktigt ordentligt knådad. Gör du focaccia så ska den få tid att jäsa för att bli lyckad. En pizzadeg får bättre kanter om du gör en fördeg. Och frasiga smörgåsbröd på durumvete behöver formas försiktigt så inte luften går ur dem innan gräddningen. Men belöningen är riktigt god och väl värd jobbet!

 hembakatbrod.se


Pepparkakor

Klassiskt hela julen! Riktigt goda, hembakta pepparkakor...

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...