KöttfärspirogerLäckra piroger med mycket smak. Passar lika fint att ta fram från frysen en vardag som nygjorda med en god sallad till helgen! Du behöverReceptet är för 6-8 personer. Pirogdeg
Fyllning
Gör så här:Cirka 24 piroger. (Du kan såklart göra mindre piroger och få ut fler av degen om du vill) Börja med degen. Häll mjölken i en degbunke och lös jästen i den. Smält smöret och tillsätt det eller oljan. Blada i socker och vetemjöl och knåda ihop till en slät deg. Använd gärna degblandare eller annan hushållsassistent. Knåda i 10 minuter, tillsätt saltet och knåda i ytterligare 5 minuter. Låt degen jäsa i cirka 30 minuter, tills jäsningen kommit igång ordentligt. Under tiden gör du fyllningen. Ta fram köttfärsen så den inte är helt kall när den ska stekas. Finhacka löken, skala och riv moroten grovt, det går också at tärna moroten fint. Finhacka vitlöken. Stek löken mjök i smör i en stekpanna tillsammans med moroten och vitlöken. Stek köttet tills det är genomstekt. Tillsätt kryddorna och tomatpuré. Låt småputtra några minuter och späd eventuellt med några matskedar vatten. Låt nu fyllningen svalna lite innan du blandar den med osten och smakar av med salt och svartpeppar. Dela degen i 24 bitar. Kavla ut bitarna till avlånga stycken, ganska tunnt. Pensla kanterna med vatten. Lägg lite av fyllningen på ena halvan av varje degstycke och vik över andra halvan som ett lock. Använd en gaffel och tryck ihop kanterna noga. Lägg pirogerna glest på bakplåtspapper på en plåt och pensla med uppvispat ägg. Värm ugnen till 225 grader. Låt nu pirogerna jäsa i cirka 20 minuter. Grädda pirogerna i 225 grader i 10-12 minuter. Låt svalna lite på galler eller plåt innan de serveras. Ska de frysas så packa in de helt svala pirogerna noga i täta påsar. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Kyckling till helgenSmakfylld kycklingFira helgen med kyckling i ugn! Prova filéer fyllda med kryddig salsiccia. BagelsFrukt eller chokladBagels är brödet som sticker ut lite extra. Med sin lite kompakta konsistens och speciella smak som kommer av att brödet både kokas och gräddas i ugn. Det är inte så svårt att baka bagels! Och när du väl upptäckt det bakar du lätt varianter av alla slag. Goda chokladbagels, bagels med frukt eller ostbagels? Bagels går också utmärkt att servera som tilltugg till soppan, eller klassiskt som snabblunch, fyllda med till exempel färskost!
Pepparkakor
Klassiskt hela julen!
Riktigt goda, hembakta pepparkakor...
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|