Limemarinad till kycklingLime och honung är helt rätt till grillad kyckling. Pensla på innan grillningen eller vänta tills köttet ät nästan klart och lägg på marinaden då. Du behöver
Gör så här:Till en grillad kyckling eller fyra filéer. Pressa limen och blanda saften med olja och honung. Krossa vitlöken och lägg den i marinaden tillsammans med salt och eventuell peppar. Vill du ha starkare vitlökssmak kan du pressa vitlöken eller mixa marinaden. Låt gärna marinaden så och dra en stund innan du penslar kycklingen. Pensla precis innan grillningen eller strax innan köttet är färdigt. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! PajreceptPolentapajPaj smakar alltid fint! Prova polentapaj med majsgryn, oliver och lagrad ost i fyllningen. FrukostbullarHembakad frukost-bulle förgyller hela dagen!Vem vill inte vakna till doften av nybakat bröd? Hembakta grahamsbullar är rätt blandning mellan nyttigt och gott! Bröd till julJulens bästa brödAtt baka vörtbröd är tradition sedan 1600-talet i Sverige. Vörten görs av mältad säd och används till att göra öl. Den är mörk och smakrik och gör vörtbrödet fullt av smak och färg. Numera används oftast vörtmix på påse eller flytande vört. Gott julbröd kan också bakas på porter. Vi bjuder på ett kryddigt, lite sött bröd som är typiskt i svensk tradition med smak av fänkål, anis och pomerans. Glöm inte knäckebrödet, förresten! Förvara det torrt så håller det länge. Till sillen eller skinkan eller en enkel skiva ost förtjänar knäckebrödet, bakat på surdeg, en hedersplats på julbordet. Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|