Limemarinad till kycklingLime och honung är helt rätt till grillad kyckling. Pensla på innan grillningen eller vänta tills köttet ät nästan klart och lägg på marinaden då. Du behöver
Gör så här:Till en grillad kyckling eller fyra filéer. Pressa limen och blanda saften med olja och honung. Krossa vitlöken och lägg den i marinaden tillsammans med salt och eventuell peppar. Vill du ha starkare vitlökssmak kan du pressa vitlöken eller mixa marinaden. Låt gärna marinaden så och dra en stund innan du penslar kycklingen. Pensla precis innan grillningen eller strax innan köttet är färdigt. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! SemlorDags för semlor!Fettisdagen den 21 februari är en högtidsdag vi gärna tjuvstartar på! Nu längtar vi efter klassiska semlor med mandelmassa och grädde. ViltskavVildare matlagningI frysdisken finns flera sorters viltskav att välja på. Låt viltsmaken komma fram eller tämj den - prova renskav med äpple! HelgtipsetLasagne till helgen!En lasagne kan lagas på en mängd läckra sätt. Vegetarisk med keso, gjord på lammfärs eller varför inte kycklinglasagne? Och lasagne är inte svårlagat eller tidskrävande! Väl i ugnen sköter den sig själv och du får tid att fixa sallad, göra vitlöksbröd och provsmaka vinet! God helg önskar Pepparochsalt! Pepparkakor
Klassiskt hela julen!
Riktigt goda, hembakta pepparkakor...
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|